Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، افراد همیشه به دنبال راهی پرسود برای به دست آوردن پول و چند برابر شدن مقدار یا ارزش آن با سریع‌ترین و راحت‌ترین راه هستند. خرید طلا، زمین، خانه و دلار از جمله راه‌های معمول سرمایه‌گذاری است.

نزدیک به دو دهه است که جهان با گونه جدیدی از سرمایه‌گذاری به نام «ارزهای دیجیتال» آشنا شده که در چند سال گذشته تب استفاده از ارزهای دیجیتال بالا گرفته است و بسیاری از شهروندان تلاش می‌کنند با هزینه‌های گزاف، به جای خرید ارزهای مبادله‌ای بین‌المللی یا طلا، پس‌انداز خود را به ارزهای دیجیتال تبدیل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارز دیجیتال یا همان به ‌اصطلاح پول‌های الکترونیکی، پول‌هایی هستند که کاملا به‌طور دیجیتالی بوده و برعکس رقبای سنتی خود (پول کاغذی، سکه  و طلا) فقط به‌صورت اینترنتی دردسترس افراد است. رمز ارزها برخلاف ارزهای رسمی، هیچ پشتوانه واقعی نداشته و تنها عرضه و تقاضا (کاذب یا واقعی) وضعیت قیمت آنها را مشخص می کند.

این ارزها برعکس ریال، دلار و ارزهای دیگر در دنیای واقعی قابل لمس نیستند و همچنین هیچ مبنای ارزشی واقعی نیز ندارند، و فقط در دنیای دیجیتال وجود دارند.  

طی هفته گذشته بازار ارزهای دیجیتال ریزش بی‌سابقه‌ای ۲۰ تا ۵۰ درصدی را تجربه کرد و این افت قیمت، نگرانی‌هایی را در این بازار ایجاد کرده است.

ریسک بالا معاملات به علت ماهیت ناشناخته رمز ارزها

یک کارشناس بازار سرمایه درباره افت قیمت بازار ارزهای‌ دیجیتال گفت: در بازارهای مالی عمدتا کالاها، کالاهای فیزیکی یا شبه فیزیکی بودند، کالاهای فیزیکی سنتی مثل ملک، طلا و ارزها و کالاهای شبه فیزیکی در قالب کاغذی در بازار مبادله می شدند بعدها شکل آنها تغییر کرد و به مدیریت دیجیتال دارایی تبدیل شدند.

«امیرعلی امیرباقری» افزود: در حال حاضر تغییری که بوجود آمده به تغییر پارادایمی مربوط می‌شود که از مدیریت دارایی دیجیتال به مدیریت دیجیتال دارایی تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: البته این دارایی‌ها نکات ابهام زیادی دارند، بنابراین نمی‌توان از روش‌های ارزش‌گذاری معقول که برای سایر دارایی‌های مالی استفاده می‌شود برای این رمز ارزها استفاده کرد و ارزش ذاتی برای آن در نظر گرفت و با توجه به آن ارزش ذاتی قیمت گذاری کرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: ارزهای دیجیتال در حال حاضر در دو بعد داخلی و خارجی مشکل دارند. در بعد خارجی بحث ناشناخته بودن آنها است که با روش‌های ارزش‌گذاری معمولی قابل ارزش‌گذاری نیست و نمی‌توان ارزش ذاتی برای آن قائل بود و براساس آن معامله کرد.

وی اضافه کرد: از طرفی ارزشی که این ارزها دارند ارزش مبادلاتی بدون شخص ثالث است و به صورت فرد به فرد معامله می‌شود بدون نیاز به شخص ثالثی که می‌تواند بانک یا صرافی باشد.

امیرباقری گفت: مشکلی که در حال حاضر ارزهای دیجیتال دارند، مربوط به عناصر ناشناخته‌ای است که در بطن آنها وجود دارد. بنابراین در بازار جهانی نوسان زیادی داشته و به این دلیل است که معمولا ریسک بالایی دارند در نتیجه نرخ بازده مورد انتظار از این سرمایه‌ گذاری خیلی افزایش می‌یابد.

وی توضیح داد: زمانی که پارامترهای پنهان یک دارایی این قدر افزایش می‌یابد که از پارامترهای آشکار و قابل محاسبه بیشتر می‌شود باید آن سرمایه گذاری را در رده سرمایه‌گذاری‌های قمارگونه در نظر بگیریم. بنابراین تمام سرمایه‌گذاران در بازار جهانی وقتی می‌خواهند تخصیص دارایی کنند باید حجم بسیار کمی از پرتفوی را به آن اختصاص دهند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در بازار داخلی ارزهای دیجیتال بنا بر اقتضائات کشور و شرایط تحریمی، یکسری ریسک های جدید نیز به ریسک‌های فوق الذکر اضافه می‌شود برای نمونه بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سایر نهادهای ذیربط دستورالعمل واضح و شفافی چه در بعد سلبی و ایجابی برای آنها تدوین نکردند.

وی اظهارداشت: افرادی که در داخل به معامله رمز ارزها می‌پردازند، جایگاه قانونی ندارند هر چند که کار آنها غیرقانونی نیز نیست به همین دلیل افرادی که در داخل دست به این مبادلات می‌زنند ریسک بالایی دارند و اگر کسی قصد سرمایه‌گذاری در این حوزه را دارد حداقل باید تا روشن شدن ابعاد ماجرا در بعد داخلی صبر کند.

امیرباقری در پاسخ به این پرسش که چرا ارزهای دیجیتال اینقدر نوسان دارند، گفت: وقتی می‌خواهیم دارایی را ارزش گذاری کنیم باید شاخص های موثر بر آن را در نظر بگیریم و آنها را در مدل‌هایی ارزشگذاری کنیم اما از آنجایی که ارزهای دیجیتال پارامترهای پنهان بالایی دارد که نمی توان در مدل‌های ارزشگذاری قرار داد سرمایه‌گذاران مختلف بسته به نرخ بازده مختلف، نرخ‌های مختلفی را برای خرید و فروش ارائه می‌دهند و چون این نرخ‌ها باز است بنابراین نوسانات چند ۱۰ درصدی را در طول هفته تجربه می‌کنند.

وی تصریح کرد: مهمترین علت نوسان این ارزها ناشناخته بودن و کارکرد آنها و آینده این رمز ارزها است.

کارشناس بازار سرمایه گفت: جنبش رمز ارز با بیت کوین شروع شد و به مروز زمان رمز ارزهای دیگر با الگوریتم‌های دیگر وارد بازار شد و طبیعی است که هر کدام از این رمز ارزها تطابق بیشتری با شرایط حال و آینده داشته باشند ماندگاری بیشتر خواهند داشت و بیشتر مورد اقبال سرمایه گذاران خواهند بود و طبیعی است که در این بین تعداد بسیار زیادی از این رمز ارزها از بین بروند و ارزش آنها صفر شود.

وی افزود: یکی دیگر از عواملی که در حال حاضر بر قیمت ارزهای دیجیتال موثر است دینامیک حرکت بازار در حال و آینده است.

پربیننده ترین بایننس چیست؟ ضربه شدید ایلان ماسک به بیت کوین! ضربه جدید ایلان ماسک بر پیکر رمزارز مشهور / قیمت سایر ارزهای دیجیتال چقدر افت کرد؟ هشدار استخراج مخفیانه رمزارز در کارخانه ها! برخورد قهری با حوزه رمزارزها، منجربه خروج سرمایه‌ از کشور می‌ شود

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ارز دیجیتال انتخابات ۱۴۰۰ کارشناس بازار سرمایه ارزهای دیجیتال رمز ارزها سرمایه گذاری حال حاضر ارزش گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۵۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: حیدر فتح‌زاده در نشستی با معاونان شورای نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار کرد:  بخش اعظمی از سهم ارزش افزوده استان مربوط به بخش معدن بوده و بر اساس آمارگیری سال گذشته حدود ۱۳.۷ درصد سهم ارزش افزوده معدن کل کشور در آذربایجان شرقی است.

وی اضافه کرد: حدود ۱۸ هزار و ۱۷۳ میلیارد تومان در بخش معدن استان سرمایه گذاری شده و میزان اشتغال این بخش هفت هزار و ۸۲۷ نفر است.

وی وضعیت نرخ مشارکت و نرخ بیکاری استان را مطلوب دانست و افزود: ۴۲ درصد ارزش افزوده استان مربوط به صنعت و معدن، ۹ درصد در بخش کشاورزی و مابقی ارزش افزوده استان در بخش خدمات است.

فتح زاده افزود: اصلی‌ترین قابلیت فراروی توسعه استان، تعدد و توانمندی بخش خصوصی استان است که توانسته بخش اعظم فرصت‌ها و منابع توسعه در استان از جمله اراضی حاصلخیز، معادن، بازار خدمات، مرز و ... را در مسیر فرآوری و مولدسازی قرار دهد و با هدایت سرمایه‌گذاری‌های گسترده و ایجاد کارگاه‌ها و کارخانه‌های متنوع، بستر مطلوبی برای ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی فراهم سازند.

وی گفت: بر اساس آخرین برآوردهای مرکز آمار ایران این استان با ۴ میلیون و ۷۵ هزار نفر جمعیت دارای ۲۳ شهرستان، ۷۲ شهر، ۱۴۲ دهستان و ۵۲ بخش است. تبریز به عنوان پرجمعیت ترین شهر آذربایجان شرقی، ۴۱ درصد جمعیت استان را به خود اختصاص داده است.

فتح‌زاده تصریح کرد: آذربایجان شرقی ۲۳۵ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای آذربایجان و ارمنستان دارد و سهم ارزش افزوده این استان از کل کشور ۳.۶ درصد است.

دیگر خبرها

  • زمان اوج بیت کوین مشخص شد
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد | قیمت جدید انواع ارزهای دیجیتال
  • آینده بورس در چند پرده
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • ریسک سرمایه‌گذاری در دریا باید کاهش یابد
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • ۵ دقیقه ای وارد بازار ارز دیجیتال شوید (+لینک)
  • ۵ دقیقه ای وارد بازار ارز دیجیتال شوید
  • قیمت مهمترین ارزها در بازار تهران/ لیر ترکیه تحت تأثیر چه اتفاقی است؟