Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-05@23:10:19 GMT

بعد از بیتکوین کدام رمزارزها جذاب ترند؟

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۶۳۶۷۳

بعد از بیتکوین کدام رمزارزها جذاب ترند؟

با افزایش اقبال به بیش از ۲۹ رمزارز پرطرفدار از میان چند هزار ارز دیجیتالی موجود در جهان، سهم بیتکوین در جذب سرمایه موجود در بازار ارز‌های مجازی به ۵۶ درصد رسیده است. اتریوم موفق شده سهم بازار خود را به نزدیک ۲۴۸ میلیارد دلار برساند و بایننس کوین و ریپل نیز به ترتیب ۷۲.۵ و ۶۴.۳ میلیارد دلار از سرمایه‌های جذب شده در بازار رمز ارزها را از آن خود کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، رسیدن به نقطه عطف جدید ۲ تریلیون دلاری تنها سه ماه پس از آن است که سرمایه در گردش بازار ارز‌های رمزنگاری شده برای نخستین بار از ۱ تریلیون دلار فراتر رفت بدون تردید نشان از اقبال عمومی به سرمایه‌گذاری در این بازار رو به رشد دارد.

اگرچه افزایش چشمگیر قیمت بیتکوین که از نوامبر سال گذشته آغاز شد مهمترین عامل جذاب شدن سرمایه‌گذاری در بازار رمز ارزها بوده ولی با راکد شدن بهای معروف‌ترین ارز مجازی مورد معامله در جهان طی هفته‌های اخیر، نقدینگی رو به افزایش در این بازار به سمت ارزهای دیجیتالی کمتر شناخته شده سرازیر شده است.

در حالی که قیمت هر بیتکوین با ۳۲۳ درصد رشد از ۱۱ هزار و ۸۰۰ دلار در آغاز نوامبر گذشته به ۵۰ هزار دلار در پایان ماه مارس رسید ولی از نیمه مارس گذشته تا کنون در محدوده ۴۶ تا ۶۰ هزار دلاری نوسان کرده است. اما همزمان قیمت ارز دیجیتالی «اِتِریوم» در هفته نخست آوریل برای نخست بار از مرز هزار و ۸۰۰ دلار فراتر رفت و در جریان معاملات هفته گذشته نیز رکورد قیمتی دو هزار و ۱۵۰ دلاری را نیز ثبت کرد. این رمزارز نیز در ابتدای ژانویه گذشته یعنی کمتر از سه ماه و نیم پیش ۶۰۰ دلار قیمت داشت و ۲۵۸ درصد ارزان‌تر بود.

بهای «بایننس کوین» نیز که در ابتدای فوریه گذشته ۵۰ دلار بود اخیرا به آستانه ۵۰۰ دلار رسیده است. همچنین قیمت «ریپل» هم از ۲۰ سنت در ژانویه گذشته به ۱.۴۰ دلار جهش کرده و هفت برابر شده است. تِتِر، ترون و اِستلار نیز در همین مدت رشد قیمت چشمگیری را تجربه کرده‌اند.

با افزایش اقبال به بیش از ۲۹ رمزارز پرطرفدار از میان چند هزار ارز دیجیتالی موجود در جهان، سهم بیتکوین در جذب سرمایه موجود در بازار ارز‌های مجازی به ۵۶ درصد رسیده است. اتریوم موفق شده سهم بازار خود را به نزدیک ۲۴۸ میلیارد دلار برساند و بایننس کوین و ریپل نیز به ترتیب ۷۲.۵ و ۶۴.۳ میلیارد دلار از سرمایه‌های جذب شده در بازار رمز ارزها را از آن خود کرده‌اند.

بدین ترتیب تنوع لازم برای طراحی سبدی از ارزهای رمزنگاری شده با هدف کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و کسب سود مطمئن‌تر فراهم شده است.

مساله‌ای که در کنار یافتن چشم‌انداز دقیق‌تر از آینده بازار رمز‌ارزها بحث‌های دامنه‌داری را رونق بخشیده که فراتر از وب‌سایت‌های تحلیل بازار پای آن به شبکه‌های اجتماعی باز شده و این روزها نیز به تشکیل اتاق‌های گفتگوی متعددی در کلاب‌هاوس منجر شده است.

هر چند در عرصه جهانی افزایش اعتماد به رمز‌ارزها و کاهش سوددهی بازارهای موازی از جمله طلا، نفت و سهام به دلیل رکود فراگیر حاصل از شیوع ویروس کرونا موجب هجوم سرمایه‌ها به بازار ارزهای دیجیتالی شد ولی در ایران فراتر از این رکود، نوعی تلاش برای حفظ ارزش پول در مقابل جهش مستمر تورم خارج از فعالیت‌های تحت نظارت دولت و سازمان مالیاتی و نیز تامین راهی امن برای انتقال سرما‌یه‌های فردی در شرایط وجود محدودیت‌ تحریم‌های اقتصادی آمریکا هم به اشتیاق ورود به این بازار جذاب افزود.

اما خرید ارزهای دیجیتالی توسط ایرانی‌های ساکن در کشور که در برخی موارد با انگیزه غلبه بر تحریم‌های آمریکا نیز صورت می‌گیرد، با همین مانع نیز مواجه است. محدودیت تحریم‌ها مانع از خرید آزاد و بدون دردسر رمز‌ارزها شده است. به همین دلیل برخی صرافی‌ها و شرکت‌های واسطه که از طریق نمایندگی‌های خارجی خود به بازار آزاد رمز‌ارزها دسترسی دارند، انتقال ارز خریداران ایرانی را به خارج از کشور و بازار جهانی ارز‌های دیجیتالی بر عهده گرفته‌‌اند.

با وجود این که مقام‌های دولت ایران بارها نسبت به ریسک موجود در بازار رمزارز‌ها هشدار داده ولی برآورد‌های غیر رسمی حاکی از این است که حجم مبادله روزانه رمزارزها توسط ایرانی‌ها حدود ۴۰ میلیون دلار است.

برچسب هااتریوم ارز دیجیتال بایننس کوین بیتکوین رمزارز ریپل

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: اتریوم ارز دیجیتال بایننس کوین بیتکوین رمزارز ریپل آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو بازار رمز ارزها میلیارد دلار بازار رمز بایننس کوین بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۳۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت منفی دلار نیما و بازار آزاد

تصمیم دولت برای حمایت از اقشار آسیب پذیر در بازار کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی اگرچه هدف پشتیبانی از مردم را دنبال می کرد، اما به مرور زمان با رانت ارزی که به طور طبیعی به دلیل اختلاف قیمت دلار نیما با بازار آزاد که یک مشکل سنواتی و سنتی است، شکل گرفت؛ اقلام مشمول دریافت این ارز محدودتر شدند و حالا فاصله بین دلار نیما با نرخ غیررسمی، مشکلات بیشتری را نمودار ساخته است که به خصوص در میان شرکتهای بورسی، سر و صدای زیادی به‌ پا کرده و پس لرزه های آن به سهامداران هم رسیده است؛ پس شاید زمان آن رسیده که دولت در این راستا تصمیم جدی تری بگیرد.

افزایش نرخ دلار آزاد و سرکوب آن در تمامی دولتها مسبوق به سابقه بوده است. افزایشی که در سال های اخیر منجر به رشد فاصلۀ این دو نرخ شده و چالش های زیادی را به وجود آورده است، به نحوی که افزایش انگیزه واردات فارغ از نیاز تشدید کرده و در نهایت، منجر به کاهش شدید تراز تجاری کشور شده و طبیعتأ این مسأله موجب افزایش نرخ دلار آزاد در سال‌های آتی خواهد شد.

در این میان، اگرچه بازار غیررسمی ارز در هیچ کشوری به وسعت ایران شکل ندارد و به رسمیت شناخته نمی شود، اما به هر حال واقعیتی است که حداقل در ۵ دولت گذشته و فعلی وجود داشته و ادامه هم یافته است و متاسفانه بازار را هم تحت تاثیر قرار داده است، به نحوی که بسیاری از مواد اولیه تولید و خطوط کارخانجات، با احتساب ارز آزاد محاسبه می شود و نرخ نیمایی جایگاهی در محاسبات ندارد.

در واقع، صنایع کشور تمام هزینه‌های خود را با نرخ دلار آزاد پرداخت کرده؛ اما در نقطه مقابل به علت سیاست‌های رفع پیمان سپاری ارزی و بازگشت ارز صادراتی، ناگزیر مجبور به بازگشت ارز خود با نرخ نیمایی هستند؛ پس طبیعتا این اختلاف زیاد بین این دو نرخ، علاوه بر ایجاد رانت برای عده‌ای خاص به خصوص برای اشخاصی که به منبع دلار نیما دسترسی دارند، سود شرکت‌ها و صنایع را کاهش داده و در صورت تداوم این روند، انتظار نابودی بعضی از شرکت‌ها نیز دور از ذهن نیست.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که اختلاف ۲۰ هزار تومانی بین دلار آزاد و نیما، بیشترین ضربه را به دو صنعت بورسی کشور یعنی صنایع شیمیایی و پتروشیمی و آهن و فولاد می‌زند و زیانی بالغ بر ۵۰۰ همتی را متحمل اقتصاد کشور می‌کند.

این برآورد زیان را حتی می‌توان در صورت‌های مالی شرکت‌ها جست‌وجو کرد؛ جایی که در تمام صنایع، حاشیه سود اکثر نمادهای بازار در سراشیبی سقوط قرار دارند و ادامه این روند برای هیچ اقتصادی مطلوب نیست.

تاثیر این اختلاف به حدی است که تمام فعالین صنعت در خصوص عواقب آن ابراز نگرانی کرده‌اند؛ به‌طوری که حتی مهدی پورقاضی، عضو سابق اتاق بازرگانی تهران معتقد است نیرویی فرای ۳ قوه جلوی کاهش این اختلاف ایستاده است؛ البته وقتی سیاست‌های برخی نهادهای دولتی را دنبال می‌کنیم، متوجه می‌شویم که واقعا انگیزه‌ای برای تک نرخی کردن دلار وجود ندارد؛ چراکه در بعضی از روزها و در اقدامی نمادین تنها ۱ ریال قیمت دلار نیما افزایش می یابد.

حال اگر این اختلاف به صفر برسد چه تغییری در ارزش بازار صنایع به‌وجود خواهد آمد؟

در صورت از بین رفتن کامل اختلاف بین دلار آزاد و نیما، هزینه‌ی تحمیلی به شرکت‌ها کاهش می‌یابد، جریان نقدی مناسبی وارد صنایع شده و بازاریابی و میل به صادرات و فروش افزایش می‌یابد و دولت نیز با رصد دقیق کوتاژهای صادراتی می‌تواند منابع خود را تامین کرده و جیب رانت خواران از این فربه‌تر نمی‌شود.

تصویر زیر برآورد تقریبی افزایش ارزش بازار صنایع در صورت تک نرخی شدن دلار را به نمایش می‌کشد.

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • رقابت منفی دلار نیما و بازار آزاد
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • دلار باز هم نزولی شد
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کدام خودرو امروز گران شد؟
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۶ ارديبهشت
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها